Personvernerklæring

Om behandlingsansvarlig
Denne personvernerklæringen gjelder for personopplysninger som registreres i forbindelse med timebestillinger, e-post og kontaktskjema på nettstedet ullernfrisor.no. Nettstedet er det offisielle nettsiden til Ullern Frisør Erofeeva.

Ullern Frisør er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn. Våre kontaktopplysninger er:

Ullern Frisør
Ullern alle 2
0381 Oslo

Telefon: 22 50 00 20
E-post: allaerof@gmail.com

Sist endret: 22. september 2020

 

  1. Formålet med å samle inn personopplysninger
    For å kunne bestille time i salongene må du registrere en brukerprofil (online booking på nettsiden), sende en e-post, benytte vårt digitale kontaktskjema eller ringe oss. Vi trenger følgende informasjon for å ta imot din bestilling; ditt mobiltelefonnummer, din e-postadresse og navnet ditt. Formålet med å behandle personopplysningene er for å kunne oppfylle våre avtaler med deg. Slik ivaretar vi både dine og våre interesser når du gjør en digital eller muntlig timebestilling, eller bestiller produkter for hent i salongen. Videre kan personopplysningene benyttes til å sende deg kommunikasjon, som for eksempel en sms med påminnelse om timen din. Behandlingen av dine personopplysninger skjer i tråd med samtykkene du har gitt og blir behandlet i henhold til personopplysningsloven, bokføringsloven og eventuelle andre relevante lover.
  1. Hvilke opplysninger samles inn
    Ullern Frisør behandler personopplysninger som du har oppgitt til oss ved registrering av en brukerprofil, som navn, telefonnummer, e-postadresse, kjønn, fødselsdato og din postadresse. Ønsker du å endre disse opplysningene gjør du det ta direkte kontakt med salongen.Vi behandler også opplysninger om din kjøpshistorikk hos salongen. Dette er for eksempel tid og dato for når du besøkte salongen, hvilke behandlinger og/eller produkter du kjøpte, hvilken medarbeider som utførte behandlingen og hva du betalte. Dersom salongen har et fordelsprogram tar vi vare på opplysninger om din poengopptjening per besøk og viser en oversikt over alle bonuspoeng-transaksjoner. Din respons på generelle kampanjer, e-post og sms-utsendelser og innlogget aktivitet på nett og i app kan bli lagret.
  1. Hvordan vi benytter dine opplysninger
    Vi benytter personopplysningene du selv har registrert, og opplysninger som oppstår når du benytter deg av salongens tjenester, for å kunne oppfylle våre avtaler med deg. Det gjelder for eksempel timer eller produkter du har bestilt i salongen. Når du gjør en digital timebestilling i salongen, vil du alltid motta en timebekreftelse på SMS og/eller e-post fra salongen du har en avtale med. I forkant av besøket vil du kunne motta timepåminnelser på SMS om avtalen din. Når besøket er gjennomført vil du kunne motta en SMS med kvittering og annen relevant informasjon knyttet til besøket ditt. I tråd med dine samtykker til kommunikasjon vil salongen du har bestilt time hos kunne sende deg tilbud og annen type målrettet kommunikasjon som salongen mener er relevant for deg. For eksempel kan slik kommunikasjon sendes på SMS, e-post eller i andre digitale kanaler, som Facebook, Instagram etc.
  1. Hvem deler Ullern Frisør opplysninger med (utlevering)
    Personopplysninger som du registrerer hos Ullern Frisør utleveres ikke til andre virksomheter eller organisasjoner uten at du har gitt et frivillig, aktivt og informert samtykke til utlevering.
  1. Hvem behandler dine personopplysninger (databehandlere og underdatabehandlere)
    Ullern Frisør benytter seg av digital timebestilling på nett som leveres av Timma OY. Timma OY er et butikkdatasystem for frisør, hud- og velværesalonger, og behandlingen av dine registrerte personopplysninger reguleres av en Databehandleravtale inngått mellom Ullern Frisør og Timma OY .Videre bidrar andre selskaper i behandlingen av personopplysninger på vegne av Timma OY, og opplysningene behandles i tråd med inngåtte databehandleravtaler der sikkerheten til dine personopplysninger har førsteprioritet.
  1. Endringer
    Ullern Frisør kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever ditt samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår når du logger deg inn på din “profil” ved bestilling av time via online timebestilling.
  1. Dine rettigheter
    Du kan når som helst kontakte oss dersom det er behov for å redigere dine kontaktopplysninger eller om du ønsker å trekke tilbake eller gi samtykke til kommunikasjon etter du har registret deg via vår nettside. Ønsker du å få tilsendt alle personopplysninger salongen har lagret om deg må du kontakte salongen. Dersom du vil endre opplysninger som du ikke selv kan endre ved innlogging via salongens hjemmeside, for eksempel mobilnummeret ditt, må du ta kontakt med salongen innenfor åpningstiden.

    Dersom du vil kreve at dine personopplysninger skal bli slettet, kan du kontakte salongen på telefon eller e-post. Kontaktopplysninger finner du på www.ullernfrisor.no/kontakt-oss

  1. Sletting av personopplysninger
    Vi lagrer og viser din besøks- og kjøpshistorikk for de siste fem årene når du er aktiv kunde i salongen, det vil si at du har ett eller flere besøk per 12 måneder. Dersom du ikke lenger er aktiv kunde i salongen slettes dine personopplysninger og besøks- og kjøpshistorikk automatisk når det er mer enn 36 måneder siden forrige besøk. Du kan når som helst be om at dine personopplysninger slettes. Det vil imidlertid bety at du må registrere deg på nytt dersom du på et senere tidspunkt ønsker å bestille en ny time hos salongen. Dersom du krever dataportabilitet, som er retten til å ta med seg egne personopplysninger til en annen virksomhet, gjelder denne retten kun personopplysninger som du selv har gitt til salongen. Det vil si kontaktinformasjonen din.
  1. Kundeservice
    Har du spørsmål om dine personopplysninger eller ønsker innsyn, ta kontakt med salongen innenfor åpningstidene på telefon eller på e-post. Kontaktopplysninger finner du på www.ullernfrisor.no/kontakt-oss
  1. Personvernombud
    Har du spørsmål om eller er uenig i hvordan Ullern Frisør behandler personopplysninger, kan du sende en e-post der du beskriver hva din henvendelse gjelder. Kontaktopplysninger finner du på www.ullernfrisor.no/kontakt-oss

    Har du spørsmål om eller er uenig i hvordan vår databehandler Timma OY behandler personopplysninger, kan du sende e-post til info@timma.fi.

    Du kan klage på hvordan Ullern Frisør eller databehandler Timma OY behandler dine personopplysninger til Datatilsynet:
    e-post: postkasse@datatilsynet.no , telefon: 22 39 69 00. For Datatilsynet nettside klikk HER.

Cookie-erklæring

Hva er en cookie?

Når vi snakker om cookies på internett mener vi små tekstfiler som lagres på din data eller enhet via din nettleser når du besøker en webside. Informasjonen i en cookie kan fortelle den websiden ulike ting, som for eksempel:

om du har besøkt websiden tidligere
om du har en konto som du har valgt å være innlogget på
om du har påbegynt en søknad men ikke avsluttet den

Lokalt lagrede data kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist og tilsvarende atferd hos nettsteder vi har et samarbeid med. Lokalt lagrede data kan brukes til å tilpasse innhold og funksjoner på tjenestene til deg, og dermed bidra til å gjøre ditt besøk bedre tilrettelagt og mer meningsfullt for deg.

En type lokal lagring av data er informasjonskapsler (cookies). Disse filene gjør at vi kan kjenne igjen nettleseren din. Informasjonskapsler inneholder altså ikke direkte identifiserbare data om deg (slik som navn, adresse, telefonnummer og liknende), men informasjon om nettleseren din og aktivitet som har funnet sted gjennom denne.

I tillegg til lokal lagring av data bruker vi også annen liknende teknologi slik som nettbøyer/pikseletiketter. Dette er teknologi som kan kjenne igjen informasjonskapsler og identifikatorer, samt legge til rette for at tredjeparter kan plassere informasjonskapsler på enheten din. Nettbøyer kan blant annet brukes til å avgjøre hvilke annonser som skal vises i nettleseren din.

I det videre vil vi bruke “lokal lagring av data” som en samlebetegnelse for informasjonskapsler, nettbøyer og andre liknende teknologier.

Hvorfor bruker Ullern Frisør lokal lagring av data på sine nettsider?

Vi bruker lokal lagring av data til en rekke ulike formål. Eksempelvis for å kunne levere tjenestene våre til deg, for å gi deg relevant og tilpasset innhold når du besøker sidene våre, for å måle og analysere trafikken på våre nettsider, for å forbedre tjenestene våre og for å målrettet annonser. Nærmere informasjon om de ulike bruksområdene følger lengre ned.

Kan du selv styre bruken av lokal lagring av data?

Ja! Kort fortalt: du kan enten justere innstillinger i nettleseren din, eller bruke spesielle programmer som er utviklet for å administrere informasjonskapsler.

I innstillingene til nettleseren finner du som regel en oversikt over alle informasjonskapsler som er lagret, slik at du kan få oversikt og eventuelt slette uønskede informasjonskapsler. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. Veiledning til hvordan dette kan gjøres i ulike nettlesere følger lengre ned. Nettleseren lagrer normalt alle informasjonskapsler i en bestemt mappe på harddisken, slik at du også kan undersøke innholdet i mer detalj.

Det finnes videre tjenester som er utviklet særskilt for at brukere skal kunne få en helt oppdatert oversikt over informasjonskapsler og andre sporingsmekanismer. Se eksempelvis www.ghostery.com 
eller www.disconnect.me.

Under følger en oversikt over hvordan lokalt lagrede data kan administreres i ulike nettlesere. Merk at fremgangsmåten dette gjøres på kan endres og at denne beskrivelsen ikke nødvendigvis vil være oppdatert i tråd med dette.

Administrere informasjonskapsler i Google Chrome
Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:
Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
Velg Vis avanserte innstillinger
Trykk på Slett nettleserdata
Velg perioden du ønsker å slette informasjon fra i menyen øverst. Dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren, velger du alternativet Tidenes morgen.
Huk av for Informasjonskapsler og andre nettsteds- og programtilleggsdata
Trykk på Slett nettleserdata
Lukk fanen

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:
Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
Velg Vis avanserte innstillinger og trykk deretter på Innstillinger for innhold
Under Informasjonskapsler velger du det alternativet som passer. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Blokkér at nettsteder lagrer data på maskinen
Trykk deretter på Ferdig
Lukk fanen

Administrere informasjonskapsler i Safari
Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:
Finn Valg i menyen til nettleseren
Velg fanen Personvern
Trykk på Fjern alle nettsteddata og deretter Fjern nå for å slette alle informasjonskapsler
Lukk vinduet

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:
Finn Valg i menyen til nettleseren
Velg fanen Personvern
Under Informasjonskapsler og nettsteddata velger du det alternativet du ønsker. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Blokker alltid
Lukk vinduet

Administrere informasjonskapsler i Mozilla Firefox
Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:
Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
Velg fanen Personvern
Trykk på Vis infokapsler
Marker de informasjonskapslene du ønsker å slette og trykk på Slett valgte. Trykk på Slett alle dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren
Lukk fanen. Endringer du har gjort endres automatisk.

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:
Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
Velg fanen Personvern
Under Historikk velger du at Firefox skal Bruke egne innstillinger for historikk.
Velg alternativene du ønsker under Tillat infokapsler. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, huker du vekk alternativet Tillat infokapsler.
Lukk fanen. Endringer du har gjort lagres automatisk.

Administrere informasjonskapsler i Internet Explorer
Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:
Finn Verktøy (tannhjul) i menyen til nettleseren
Trykk på Alternativer for internett
Under fanen Generelt – Leserlogg trykker du på Slett
Sørg for at alternativet Informasjonskapsler og nettstedsdata er huket av
Trykk Slett
Trykk OK

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:
Finn Verktøy (tannhjul) i menyen til nettleseren
Trykk på Alternativer for internett og velg deretter fanen Personvern
Juster bryteren til ønsket nivå. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du nivået Blokker alle informasjonskapsler
Trykk OK

Administrere informasjonskapsler i Opera
Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:

Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
Velg deretter fanen Personvern og sikkerhet
Trykk på Alle infokapsler og nettstedsdata under Infokapsler
Marker informasjonskapslene du ønsker å slette og trykk Slett. Trykk på Slett alle dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren
Trykk Ferdig
Lukk fanen

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:
Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
Velg deretter fanen Personvern og sikkerhet
Under Infokapsler velger du det alternativet som passer deg. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Forby nettsteder å lagre data lokalt
Lukk fanen

Oversikt over cookies Ullern Frisør  bruker for analyseformål samt å forbedre tjenesten

Navn på aktør
Google
Navn på teknologien
Google Tag Manager

Beskrivelse av hva teknologien gjør
Styrer JavaScript og
HTML tags for tracking og analyse

Mulighet for deaktivering
For informasjon om hvordan du kan styre bruken eller slette cookies og lignende teknologi fra Google, se HER.

Navn på aktør
Google
Navn på teknologien
Google Analytics

Beskrivelse av hva teknologien gjør
Webanalyseverktøy som rapporterer og tracker nettsidens trafikk

Mulighet for deaktivering
For mer informasjon se HER.

Navn på aktør
Google
Navn på teknologien
Google Optimize

Beskrivelse av hva teknologien gjør
Google Optimize gjør det mulig å A/B-teste ulike funksjoner på nettsiden, slik at vi kan levere deg den beste brukeropplevelsen.

Mulighet for deaktivering
For informasjon om hvordan du kan styre bruken eller slette cookies og lignende teknologi fra Google, se HER.

Navn på aktør
Bing
Navn på teknologien
Bing Universal Event Tracking

Beskrivelse av hva teknologien gjør
Gir oss informasjon om hvilke annonser som fungerer best, gjennom informasjon om konvertering og hvilken annonse brukere kommer fra.

Mulighet for deaktivering
Du kan styre cookies i nettleseren din. Mer informasjon HER.

 

Facebook og Instagram
Cookies fra Facebook og Instagram settes dersom du er logget på Facebook eller Instagram og bruker en funksjon eller link via vår nettside som er tilknyttet en av disse tjenestene. Informasjonen kan også brukes til å gi deg relevante tilbud på Facebook og/eller Instagram.

Innebygd innhold fra andre nettsider
Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Samtykke til bruk av informasjonskapsler
Når du besøker og bruker ullernfrisor.no, samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler.

 

List over informasjonskapsler som er i bruk på ullernfrisor.no: